Vi dekker de flestes behandlingsbehov. Vi gjør alt fra vanlige til avanserte behandlinger. Du slipper å bli henvist til andre
Vi har svært konkurransedyktige priser på en kvalitetsbehandling, og en prisliste som er lett å forstå.
Lett tilgjengelige, trygg parkering, Renslige, lyse og luftige lokaler
Vi kan tilby timeavtaler som skulle dekke de flestes behov, med muligheter for timeavtaler fra kl 0700 til kl 1500. Vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få den timen som passer best for deg.
 

Hos praktisk talt alle som jevnlig bruker snus, oppstår det en skade på slimhinnen der de plasserer prisen. I begynnelsen er rødlige forandringer et tegn på irritasjon. Etter hvert kan slimhinnen bli hvitaktig og fortykket ved at det dannes såkalt snusleukoplaki.

Senere får det skadete området et mer rynket og gulbrunt preg. Ikke sjeldent oppstår det små sår og sprekker der snuspartikler samler seg. Etter en tid dannes en såkalt ”snuslomme”, en varig fordypning i slimhinnen der prisen pleier å ligge.

Emaljeoverflaten på tennene har mikroskopiske ujevnheter hvor fargede forbindelser fra snustobakken trenger inn. Over tid fører dette til synlig misfarging av tennene. I tillegg er overgangen mellom tann og fylling samt tannhalser, der tannkjøttet har trukket seg tilbake, utsatt for misfarging. Denne fargen er vanskelig å fjerne ved å pusse tennene. Med tiden vil tannkjøttet trekke seg unna tennene slik at tannhalsen og røttene som tidligere var dekket av tannkjøtt, kommer til syne. Dette medfører gjerne ising i tennene. Blottleggelse av tannhals og rot ses hos mange brukere av snus og annen spyttetobakk og slike forandringer vil ikke gå tilbake selv om bruken opphører.
Snusing særlig i kombinasjon med dårlig munnhygiene, kan føre til gradvis ødeleggelse av tannkjøttet og beinvevet som tennene er forankret i. Bakteriebelegg på tennene gir en betennelsesprosess i tannkjøttet som igjen medfører at tennenes festefibre ødelegges, og betennelsen sprer seg ned langs tannen. Det dannes lommer rundt tennene der tannkjøttet er angrepet og pasienten får dårlig ånde og økt risiko for å miste tennene.


Kreft og snus
Verdens helseorganisasjons kreftforskningsinstitutt har funnet stoffer som kan være kreftfremkallende for mennesker i snus.Man regner at det er 2500 kjemiske stoffer i snus som selges i norge,der ca 30 er kreftframkallende.De kreftframkallende stoffene kan gi kreft lokalt,men de fraktes også over i blodbanen til andre organer og kan gi kreft her.


 
Skriv ut