close
 
 
 
Vi dekker de flestes behandlingsbehov. Vi gjør alt fra vanlige til avanserte behandlinger. Du slipper å bli henvist til andre
Vi har svært konkurransedyktige priser på en kvalitetsbehandling, og en prisliste som er lett å forstå.
Lett tilgjengelige, trygg parkering, Renslige, lyse og luftige lokaler
Vi kan tilby timeavtaler som skulle dekke de flestes behov, med muligheter for timeavtaler fra kl 0700 til kl 1500. Vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få den timen som passer best for deg.

Gingivitt

Tannlege i Sarpsborg, Østfold

 
 
  

Hva er gingivitt ?

Gingivitt er en betennelse i tannkjøttet (gingiva).


Tegn på gingivitt.

Et friskt tannkjøtt har lys rød farge og ligger stramt inntil tennene. Et betent tannkjøtt får en mørkere rødfarge, det blir hovent og kan føles ømt ved berøring. Videre vil man kunne oppleve at tannkjøttet blør ved rengjøring og at det ligger mindre stramt inntil tennene.

Hvordan oppstår gingivitt?

Mangelfullt renhold kan over tid føre til utvikling av gingivitt.
Dette skyldes bakterier og mykt belegg (plakk) som blir liggende i tannkjøttskanten. Om man danner mye tannstein, vil også dette kunne medvirke til utvikling av gingivitt. Det er særlig vanlig at gingivitt oppstår mellom tennene og ellers der det er vanskelig å holde rent.


Hvordan kan man forhindre gingivitt?

Gingivitt er en reversibel tilstand og grundig renhold kan gjøre tannkjøttet friskt igjen:

 

  • Man bør bruke tannbørsten nøye, men skånsomt i tannkjøttskanten, slik at tannkjøttet ikke skades og trekker seg tilbake. En slitt tannbørste er lite effektiv. Bytt derfor børsten ca. hver 3. måned eller når busten spriker.Vi hos Trygg Tannbehandling anbefaler elektrisk tannbørste.Denne børster mere skånsomt og det er lettere å få en mere riktig tannpuss med elektrisk tannbørste.Man må ikke kjøpe den dyreste børsten.Spør oss gjerne om råd.

  • Mye plakk og bakterier samler seg mellom tennene. Rengjør derfor mellom tennene minst en gang per dag. Dersom tennene står tett, vil tanntråd være et effektivt hjelpemiddel. For å komme til mellom jekslene, kan det med fordel brukes en tanntrådholder. Ved større mellomrom mellom tennene, vil mellomromsbørster egne seg best. Disse kommer i ulike størrelser og brukes på tilsvarende måte som tannstikker.I mange tilfeller kan tannstikkeren være det beste alternativet til tanntråd hos voksne

  • Rutinemessig tannrengjøring hos tannlege eller tannpleier er også nødvendig for å sikre friske forhold i tannkjøttet. Hvor ofte dette bør gjøres er individuelt og avhenger av hvor fort plakk og tannstein dannes.

 

 

 


Nøkkelord: Gingivit, tannkjøttbetennelse, tannkjøttsbehandling, Tannlege, Sarpsborg, Østfold

 
Skriv ut