Vi dekker de flestes behandlingsbehov. Vi gjør alt fra vanlige til avanserte behandlinger. Du slipper å bli henvist til andre
Vi har svært konkurransedyktige priser på en kvalitetsbehandling, og en prisliste som er lett å forstå.
Lett tilgjengelige, trygg parkering, Renslige, lyse og luftige lokaler
Vi kan tilby timeavtaler som skulle dekke de flestes behov, med muligheter for timeavtaler fra kl 0700 til kl 1500. Vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få den timen som passer best for deg.
 

Forkjølelsessår forårsakes av et virus (herpes simplex virus type 1). Sårene starter med kløe og prikking i huden på og rundt leppene. Etter hvert dannes små væskefylte blemmer som bryter ut i sår.


Årsaker til forkjølelsessår


Store deler av befolkningen er smittet med herpesvirus, men langt fra alle får utbrudd av forkjølelsessår. Viruset ligger latent i kroppen og kan reaktiveres i perioder med nedsatt immunforsvar, for eksempel ved en forkjølelse. Hos enkelte forårsaker dette infeksjoner i form av munnsår på og rundt leppene.

Andre årsaker til utbrudd kan være perioder med stress eller om man er utsatt for sterkt sollys.


Behandling av forkjølelsessår

Behandling av herpes munnsår baseres i stor grad på virushemmende kremer som smøres på og rundt såret. Tannlege eller lege vil kunne skrive ut resept på egnet medikament.

Slike kremer skal både gi raskere tilheling og redusere ubehag og smerter forbundet med såret. Det er viktig å komme tidlig i gang med behandlingen, helst så snart man kjenner det begynner å prikke i huden.


Viktige råd

  • Oppretthold grundig håndhygiene i perioder med utbrudd og unngå å ta direkte på sårene. Vær oppmerksom på at herpes virus kan smitte til andre steder på kroppen.

  • Det er også lett å smitte andre når såret er aktivt. Unngå derfor kyssing og ikke drikk av samme flaske som andre.

  • Bruk munnsårplaster. Dette fås på apotek og kan lindre ubehag ved utbruddet samtidig som det hindrer videre smitte.

  • Unngå sterk sol. Bruk eventuelt leppepomade med høy solfaktor.

  • Informer tannlegen på forhånd dersom man har tannlegetime samtidig med et aktivt herpessår.
 
Skriv ut