close
 
 
 
Vi dekker de flestes behandlingsbehov. Vi gjør alt fra vanlige til avanserte behandlinger. Du slipper å bli henvist til andre
Vi har svært konkurransedyktige priser på en kvalitetsbehandling, og en prisliste som er lett å forstå.
Lett tilgjengelige, trygg parkering, Renslige, lyse og luftige lokaler
Vi kan tilby timeavtaler som skulle dekke de flestes behov, med muligheter for timeavtaler fra kl 0700 til kl 1500. Vi vil gjøre vårt ytterste for at du skal få den timen som passer best for deg.
 
For å unngå problemer med tenner og tannkjøtt, er det viktig med et fornuftig kosthold og godt renhold. Her følger noen råd om hvordan man kan ta vare på tennene på best mulig måte:
  • Ha regelmessige måltider og unngå småspising mellom måltidene. Om man må spise noe mellom måltidene, ta frukt eller grønnsaker i stedet for noe søtt.  • Reduser inntak av sukkerholdig mat og drikke. Brus kan for eksempel erstattes med vann som tørstedrikk.  • Vent en time med å pusse tennene etter inntak av syrlig mat og drikke. Avslutt gjerne måltidet med basiske matvarer som for eksempel ost eller melk.  • Børst tennene grundig med tannkrem morgen og kveld. En slitt tannbørste er lite effektiv. Bytt derfor børsten ca. hver 3. måned eller når busten spriker.  • Rengjør mellom tennene minst en gang per dag. Dersom tennene står tett, vil tanntråd være et effektivt hjelpemiddel. For å komme til mellom jekslene, kan det med fordel brukes en tanntråd-holder.  • Ved større mellomrom mellom tennene, vil mellomromsbørster egne seg best. Disse kommer i ulike størrelser og brukes på tilsvarende måte som tannstikker. Mellomromsbørster er spesielt godt egnet til å holde rent dersom man har en bro. Tannlege eller tannpleier kan hjelpe til med å velge korrekt størrelse på børsten.  • Tungen er også et sted der det samler seg mye bakterier.
    Disse kan fremkalle dårlig ånde. En tungebørste vil effektivt fjerne bakterier fra tungeryggen og på denne måten bidra til friskere forhold i munnhulen.  • Ekstra bruk av fluor vil være med på å styrke tennene. Dette finnes blant annet i form av tabletter og skyllevæske og kan brukes daglig.Selv om både kosthold og renhold er godt, bør man få munnen kontrollert hos tannlege eller tannpleier hvert år. Slik vil man kunne oppdage hull i tennene, tannkjøtts-sykdommer eller infeksjoner i munnhulen som bør behandles.

left
 
 
 
 
Hull i tennene 1
Bildet viser en tann med fargeforandring under emaljen, noe som tyder på et hull.
 
 
 
 
Skriv ut